چای سبز حاوی ترکیباتی بنام کاتچین، فیتوکمیکال و پولیفنول است که این
ترکیبها نوعی آنتی اکسیدان (Antioxidant) محسوب می شوند. آنتی اکسیدان
قابلیت مبارزه با سلولهای سرطانی را داراست. این ترکیب می تواند از رشد
سلولها و تومورهای سرطانی جلوگیری کند. میزان شیوع سرطانهایی چون ،
کولون، پوست، پانکراس و معده در بین افرادی که چای سبز می نوشند بسیار
کمتر است. تحقیقات به عمل آمده نشان می دهد که افرادی که روزانه چای سبز می
نوشند خطر ابتلا به سرطان خود را تا حد بسیار زیادی کاهش می دهند. همچنین
اشخاص مبتلا به سرطانهایی نظیر سرطان خون، ریه، معده، سینه و روده که چای
سبز می نوشند در درمان بیماری خود کمک عمده ای می کنند. محققیق نوشیدن چای
سبز را عاملی برای جلوگیری از ابتلا به سرطان می دانند چراکه میزان آنتی
اکسیدانهای موجود در آن ۱۰۰ برابر تاثیرگذارتر از ویتامین C و ۲۵ برابر
تاثیرگذارتر از ویتامین E است. توجه کنیم که ویتامین C و E به عنوان دو
آنتی اکسیدان مهم مطرح هستند. به این ترتیب با نوشیدن چای سبز و دریافت
آنتی اکسیدان، بدن در مقابل ابتلا به سرطان مصون می شود. تحقیقات نشان می
دهد که در کشورهایی که مردم هر روز چای سبز مصرف می کنند موارد سرطان کمتر
بوده است، هرچند بین این دو هیچ رابطه علت و معلولی تایید نشده است. اما
چای سیاه فاقد چنین خاصیتی است. حتی اگر به مقدار زیاد چای سیاه مصرف کنید،
احتمال ابتلا به سرطان روده، کیسه صفرا و مخاط رحم را افزایش می دهید. به
افراد سرطانی نوشیدن دو یا سه فنجان چای سبز در روز پشنهاد می شود. در ژاپن
با وجود بالاترین آمار در استعمال سیگار، کمترین مقدار سرطان ریه در آنها
مشاهده شده است. مطالعات حاکی از آن است که مصرف بیشتر چای سبز با کاهش
بروز سرطان سینه ارتباط دارد.
درباره این سایت